2017-04-26

Pavasaris ir detalės.


Man pavasaris visada asocijuojasi su atsinaujinimu, naujų tikslų užsibrėžimu, jaunomis vietomis, naujai sutiktais žmonėmis. Metai iš metų niekas nesikeičia ir tik dar labiau tas susikurtas vaizdinys ryškėja, įgauna vis didesnes prasmes. Būna, jog išlaiko ir tradicijas: sugrįžtu į tas pačias vietas, vėl perkuriu savo kambario interjerą arba jį papildau detalėmis, užsuku nusipirkti savo mylimiausių itališkų keksiukų iš "PREZO" kepyklėlės, ar susitinku su geriausia drauge, tik pakeičiam vietas. 


Nors Kaune jau gyvenu visus keturis metus, kiekvieną mėnesį, kiekvieną sezoną ar net savaitę matau pokyčius. Ar tai bebūtų naujas gatvės meno šedevras ant pastato, vis kitos gatvės taisymas, nematytas renginys, vis kiti žmonės, naujas baras, kavinė ar naujai atsidaręs butikas. Kaskart vis stebina ir tik geruoju. Vieną gražią ir saulėtą dieną, su drauge nusprendėm užsukti kavos, tačiau geras oras įpareigojo pasirinkti ir saulėtą gėrimą. Ryškiaspalviai smooth'ai, kuriuos gėrėme ne taip seniai atsidariusioje kavinėje "Nata Cafe". Tik dar besirenkant savo skniuosius gerimus, Rūtos akis nepraslydo ir pro šią gražuolę spurgą. Kartais detalės pakeri ir tiesiog žinai, kad bus labai skanu! Būtent taip ir buvo! Tik nežinau, kuri dalis tą dieną buvo geriausia... Ar, kas džiugino oras ir galėjome stebėti žmones Kauno senamiesčio grindiniu, ar mėgautis puikaus skonio kokteiliais, ar tiesiog žinoti, jog jau keturi metai, kaip keičiasi vietos, skoniai, o draugė šalia ta pati? Turbūt visuma, visuma, kuri susideda iš tų gražių, splavingų detalių, skonių ir nuoširdžių pokalbių!


Dar užėjus tai pavasario nuotaikai, būtina užsukti į parduotuvę, į tą, kurią dažniausiai neinu be reikalo. Tik žinojau, kad pasiilgau šviesos savo drabužinėje, tad įsigijau baltas, medines pakabas. Nes eilinė plastmasė nebedžiugina ir norisi natūralumo.


Lygiai taip pat kali sau pusę metų į galvą, kad reikia užuolaidos. Kaskart čiupinėdavau audinius, ieškodama paties paprasiausio - baltos, atlasinės užuolaidos. Randi, nusiperki ir grįžti laiminga, nes žinai, kad langą greitai papuoš ne tik lemputės naujame kambaryje, bet ir jaukią atmosferą kurs užuolaida. Toks jausmas, kad balta, beveik perregima užuolaida yra klasikų klasika. Niekada nieko nesugadins. Kaip taisyklė. Net jei ir teks paplušėti, lyginant paprastu lygintuvu ir tikintis, jog daikto, kainavusio 10 eurų, pirmojo lyginimo metu, dar net nespėjus pasidžiaugti pirmu užkabinimu neteks išmesti dėl pradegintos skylės. 


Tik mano maltos buvo išgirstos ir sveikutėlė užuolaida jau puošia mano kambarį. Net jei sienos netobulos, tapetai ne tokie, kokių aš norėčiau, mano vizija čia pat. Nėra geresnio jausmo. Kaskart vis grįžus vakare namo įjungti švieseles ir džiaugtis jaukumu. 


Stilius ir mada yra du dalykai, kurių niekada neištrinsiu iš savo gyvenimo, kad ir kas benutiktų. Būna nieko neplanuji pirkti, nieko nereikia, bet užeini, pamatai ir užsimanai. Ne tik dėl patogumo, ne tik dėl pritaikymo ar spalvos, nes pilkos mano spintoje tikrai netrūksta.. Dėl detalių, dėl vieno mielo, švelniai rožinio užrašo, kuris taip tinka ir patinka. Darlin'. Tiesiog. 

Bershka. 9,90 europietiškų pinigų. 



Galiausiai supranti, kad tinka prie tokių įvaizdžių kaip diena ir naktis. Visada sakiau, kad pilka niekad nieko nesugadins, o sportinio stiliaus motyvai kaip niekad visur tinka.




Žinoma, kaip atsilikti nuo paskutinių trendų ir nevilkėti tinklinių pėdkelnių. O kadaise buvau tikre, kad 5 klasė bus vienintelis laikas, kai kažką panašaus užsidėsiu. Klydau. Juk klysti žmogiška. Tai tik dar vienas įrodymas, kad mada sukasi ratu. Taip ir norisi parlėkti namo ir gerai perkratyti kadaise mamos jaunystėje nešiotus drabužius. Neabejoju, kad ten rasčiau dar ne tokių perlų. 

Pėdkelnės: vinted.lt 4 europietiški pinigai.




1 komentaras:

Unknown rašė...

Laban gražios foto! Tos lemputės tai super, tikrai suteikia kambariui jaukumo! :)