2018-01-09

Make up review. Šviežiena kosmetinėje. Gruodis'17.

Pasitaiko dienų, kai kosmetinė tiesiog prašosi naujienų, bet tam vis nerandi taip brangaus laiko, o tuvis dar naudoji tą patį highlighter'į kurio jau beveik nėra arba spaudi paskutinius primer'io lašus, tikėdamasi, jog užteks dar bent keliems kartams, tačiau, kai situacija jau yra visai nepataisoma, pasakai: "Velniop, einu aš į parduotuvę. Išbandysiu kažką naujo". 

Šįkart labai paprastoje apžvalgoje apie makiažo priemones, pasidalinsiu savo įspūdžiais "buiteko" stiliumi, nekalbant apie sudėtis, tačiau akcentuojantis į kokybę "ant veido", nes visos priemonės jau išbandytos, tad pora žodžių pasakyti galiu. Tiesiog, paprastai ir aiškiai, rekomenduojant arba išpeikiant. 


Atliekant bet kokį makiažą, visada yra labai svarbus veido odos paruošimas, jog nereiktų kaltinti makiažo pagrindo, kad per daug riebus, sausina odą, ar nemaloni tekstūra. Nieko panašaus. 

Jei praleisime šveitiklių, prausiklių ir veido kremų pasirinkimo ir naudojimo svarbą, vienas efektyviausių ir svarbiausių kokybiško krempudros padengimo paslapčių yra makiažo bazė/praimeris. Savo myliausią atradau tik Vokietijoje ir ne visada turiu galimybę jį turėti, tad išbaigus tenka ieškoti kitų alternatyvų Lietuvoje. Šįkart nusprendžiau išbandyti GOSH  produkciją. Pabandžius testerinį variantą, patiko lengva tekstūra bei gelinis pagrindas. Išties, labai mažai reikia, maloniai išlygina odą, krempudra puikiai pasidengia ir tikrai atlieka savo funkciją: makiažas ir vakare dar stovi savo vietoje ir iš toli neakina nuo spindesio. :) Nors turiu pakankamai sausą ir sausėti linkusią veido odą, renkuosi itin giliai drėkinantį veido kremą, o primer'is skirtas mišriai/riebiai odai, bet tikrai kuo puikiausiai tinka ir turinčioms sausą odą. Rekomenduoju.

Kaina akcijos metu ~11€
Įvertinimas 10/10


Visiška naujiena CATRICE COSMETICS asortimente - LIGHT CORRECTING SERUM PRIMER. Puikus pagalbininkas, jei makiažo pagrindas pasirodo kiek per tamsus, ar norisi pašviesinti tam tikras veido vietas, įgauti lengvo spindesio ir šviesos, kas yra ypač aktualu ir labai pastebima nuotraukose. Nors priemonę reikia naudoti prieš kreminį makiažo pagrindą, asmeniškai, labiau patiko naudojant jau paskirsčius krempudrą ir siekiant išgauti lengvo makiažo pagrindo įspūdį, naudojant gerai maskuojančią krempudrą ( savo favoritu laikau ir jau ne vieną buteliuką išnaudojau "Bourjois 123 Perfect Foundation", tikrai tobulas maskavimas, raudonio paslėpimas ir mažas krempudros kiekis sukuria sveikos veido odos įspūdį, taip pat maloniai skirstosi ir  ilgai išlaiko). 

Toliau kalbant apie serumą, siūlau su pipete paspirstyti tose veido vietose, kuriose norisi daugiau šviesumo, tik tepkite leidus išdžiūti krempudrai,nes tada gausis kiek per didelis kiekis priemonių ir efektas nebus toks geras. Serumo reikia vos kelių lašelių, priemonė pakankamai skysta, tad nereikia persistengt. 

Kaina ~ 4,60€
Įvertinimas: 9/10


Neįsivaizduoju savo kosmentinės be SPONGE APPLICATOR! Šią firmą bandau pirmą kartą, tačiau, neabejoju, jog rinksiuosi dar katą. Galima rinktis iš 3 formų aplikatoriaus. Pasirinkau su kirstu galu, kas yra labai patogu siekiant tolygiai paskirstyti krempudrą. Nepakeičia formos, neprisigeria drėgmės kasdien plaunant. Vienas iš must have! Nenusivilsit.

Kaina: ~4-5€
Įvertinimas: 10/10


Eilė dekoratyvinės kosmetikos naujienoms ir vertinimui. 

Jei kontūravimo priemonės prieš kelis metus buvo kažkas tokio, manau, jog dabar dar aukščiau stovi HIGHLIGHTER'IS. Šis suviliojo labai maža akcijos kaina, o ir pabandžius testerio variantą patiko atspalvis: nors iš pirmo žvilgsnio labai šviesus ir baltas, tačiau su labai subtiliu aukso spindesiu, kas suteikia šilto tono makiažui. Produktas pakakamai smulkios tekstūros, tačiau reikia labai lengvai perbraukti šepetėliu, siekiant natūralaus efekto. Kasdieniam naudojimui pats tas, nes nėra per daug blizgus. 

Kainos ir kokybės santykis - puikus!

Akcijos metu: ~3€
Įvertinimas 9/10


Raudoni lūpų dažai - kiekvienos merginos didžiausias galvos skausmas, renkantis tinkamą atspalvį. Šie L'OREAL PARIS MATTE lūpų dažai atrodė visiška tobulybė spalvos atžvilgiu. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo gan ryškus, tačiau ant lūpų - visiškai sodrios raudonos spalvos. Vis gi, matiškas nėra toks tobulas, galėčiau įvardinti pusiau matiniu, taip pat palieka ryškias lūpdažio žymes, nėra itin ilgai išliekantis, pakankamai teplus. Žinoma, galima sužaisti ir lūpų pieštuku, tačiau mielai išbandyčiau ir kitos firmos lūpų dažus, nes šie kiek nuvylė.

Kaina akcijos metu : ~5-6€
Vertinimas 6/10

Na, ir paskutinė naujiena mano kosmetinėje, kiekvienų metų užgaida - NUDE ATSPALVIO lūpdažis. Labai ilgai užtrukau, kol išsirinkau teisingą atspalvį. Tikrai skyriau pakankamai laiko, jog rasti gana natūraliai atrodantį, ne per šviesaus atspalvio, jog lūpos tiesiog išnyktų, o užbaigtų ir paryškintų veidą ir patį makiažą. Tad šis pasirinkimas galėtų būti kaip tarpinis variantas tarp matinio ir blizgaus lūpdažio, spalva turi lengvo rausvumo/rusvumo, tačiau telpa į nude standartus. 


Lūpos atrodo natūraliai, gerai laiko, nyksta natūraliai, tad neikas po pusės dienos nepasakys, jog metas lūpų ryškinimui. Superinis variantas natūralistėms, ieškančioms ne per daug blyškaus NUDE atspalvio lūpų dažų, kuris tinka tiek į darbą, tiek į miestą, tiek į šventę. Universalumo viršūnė!

Kaina: ~6-7€
Įvertinimas 11/10 nes tikrai negaila. Jei tik nepašalins iš prekybos, pabaigusi pirkčiau dar! <3


Kiek pavėluota, labai buitiška gruodžio kosmetinės naujienų apžvalga. Laukiam sausio mėnesio pabaigos ir ką gero pavyko išbandyti.

Iki kitų kartų,
Kitokia Savanaudė <3

Komentarų nėra: