2018-10-23

Kur keliauti, kai laiko sąskaita - 24h arba viena para

Kelionės yra liga, dažniausiai nepagydoma. Jei jau susergi - vaistų nėra, apart tų atvejų, kai apriboja finansai. Galbūt kažkas pasakys - darbas ar darbo grafikas. Tačiau pastaraisiais metais pakankamai pakeliavau, kad galėčiau susidaryti tam tikrą vaizdą apie keliavimo įpatumus, ypač apie keletą dienų trunkančias keliones, jei negali gauti atostogų ir tenka suktis derinant laisvadienius. Tačiau ši itin trumpa išvyka į Londoną buvo savotiškas įrodymas ir sau, jog turint vos laisvą savaitgalį - galima nuskristi į kitą šalį ir išgerti ne tik kavos! ✨✔️ 

Londone buvau prieš 4 metus, panašiu laiku kaip ir šiais metais. Beje, būtent tas skrydis buvo pirmasis. O tada atsivėrė akys ir supratau, kad skraidyti nuostabus dalykas, o tuo pačiu - pasiekiamos ir beveik visos pasaulio šalys, jei tik piniginė leidžia.
Kodėl dar kartą į Londoną, paklausite? Nes susisiekimas yra itin patogus, o skrydį galima rinktis 7 dienas per savaitę. Tad kilo idėja, jog su draugu galime laiką praleisti ne Lietuvoje, o kažkur svetur, net jei abu ten asame buvę anksčiau, kartu juk nebuvom! 🙈 Tad jei dar neaplankėt Anglijos, ar neturėjot galimybės pabūti Londone -  sakau, kad tai įmanoma padaryti per 24 valandas nuo lėktuvo pakilimo šeštadienį Kauno oro uoste ir grįžti net neįpusėjus sekmadieniui. 

Mes leidomės į šį nuotykį be jokio plano, tiksliai nedėliojant savo laiko vien tam, kad nebūtų jokios įtampos, ar nesigailėtumr, jei dėl susiklosčiusių aplinkybių kažkur nespėtume, tačiau bandysiu surašyti lokacijas, kurias kiek paspartinę žingsnį turėtumėte tikrai pasiekti ir išspausti iš kelionės maximumą! ✨👌

Pradedant skrydžių pasirinkimu, siūlau pirkti tiesiogiai per avialinijų kompanijas, tad nereikės mokėti papildomų mokesčių tarpininkui. Didžiąją dalį skrydžių perku per "Wizz Air", nes čia galima mokėti bankiniu pavedimu ir nebūtina turėti net kreditinės kortelės. Tačiau nenukrypstant nuo tikslo, pasakoju, ką galite pamatyti Londone, turint geras 9-10 valandų mieste. 

Leidomės London Luton oro uoste, tad pradėsiu nuo nusigavimo į miesto centrą. Autobuso bilietus patogu pirkti internetu, nes taip būsit garantuoti, kad gavote geriausią kainą ir garantuotai turėsite vietą autobuse nuo oro uosto iki miesto centro. Taip pat siūlau užsimesti gerą valandą nuo nusileidimo, nes juk "niekada negali žinoti". Mūsų atveju, iš lėktuvo išlipę užtrukome apie valandą laiko pasų patikros punkte dėl didelio žmonių srauto, tad valanda praėjo labai greitai. Vis gi atsarga gėdos nepadarė. O sustojimui patogu pasirinkti Victoria Station, nes visi pagrindiniai turistiniai objektai pasiekiami "pėškamobiliu". 
Labai greitai nusigausite iki Backingham Palace, nuostabaus grožio Houses of Parliament, Trafalgar Square bei London Eye. Kiek toliau paėjus rasite ir garsųjį London Bridge. 

Piccadilly Cirkus pasieksite pėščiomis, o aplink , kur ant kiekvieno kampo begalė vietų pavalgyti, įvairiausios parduotuvės (M&M's World, Lego World ir etc., o jei norite tiesiog pigiai apsipirkti - Primark irgi rasite...) ir visko, visko, tik spėk dairytis. 

Norintiems pasikultūrinti British Museum, kurio dydis tikrai wooow, o įeisite nemokamai, meno ir dizaino mylėtojams neabejoju, jog patiktų, nors patys ir nespėjome užsukti, - Victoria and Albert Museum. Žinoma, Instagram'e pagarsėjusi desertinė - "Peggy  Porschen Cakes", nors čia taip pat neužsukome.. 

Realiai galima vardinti dar daugiau, tačiau kiekvienas planuojantis vizitą - atsižvelgia į savo poreikius. Mums papuolė nuostabus oras, tad apie muziejus negalvojome, o rudens sezonas paankstina ir vakarą, todėl kuo anksčiau atsidursite centre, tuo daugiau laiko turėsite. Ir daaar labai siūlau savo kelionę užbaigti ir keliaujant link Victoria Station  stabtelti ir prisėdus pasigrožėti naktine London Eye. 😍 Vaizdas tikrai nerealus! ❤️

✨Naktį nuvyksite į oro uostą, be eilių praeisite patikras, dar gausite laiko paslampinėti Duty Free ir jau paryčiais lėksite atgal į Lietuvą. 🛫

Tad griebkit savo meilę❤️, draugą, sesę, brolį ar kolegę ir lėkit praleisti savaitgalio svetur! 😊 📸

Komentarų nėra: